Wat bieden wij

REPARATIE

Alle voorkomende klussen, zoals bijvoorbeeld het vervangen van een koppeling, motorrevisies, (preventieve) werkzaamheden aan koelsystemen, wielophanging of leidingwerk etc.

ONDERHOUD

Vloeistoffen verversen, filters vervangen, nazien en gangbaar maken van het remsysteem, reinigen van inlaattraject, kleppen stellen, reinigen en inspuiten van stekkerverbindingen in de motorruimte, banden wisselen… Kortom: alles wat een auto veilig, betrouwbaar en gaande houdt.

APK (P)REPARATIE

We zijn op de hoogte van de meest recente eisen die er bij een APK worden gesteld aan uw klassieker of youngtimer en kunnen uw auto volledig APK gereed maken. Hierbij besteden we speciaal aandacht aan de punten die bij klassiekers en youngtimers van belang zijn.

Dit alles in nauwe samenwerking met het nabijgelegen keuringsstation. Bovendien zien we er op toe dat er voorzichtig en secuur met uw auto wordt omgegaan, zoals wij dat zelf ook graag zien.

AANKOOPADVIEZEN

We kennen het zelf maar al te goed: eenmaal verliefd op een bepaald model, is het lastig om nog objectief te blijven als u eenmaal oog in oog staat met de auto van uw dromen. Beter is het, om voordat de koop gesloten wordt een onafhankelijk advies in te winnen van iemand die weet waarop te letten. Wij verzorgen aankoopadviezen op onze brug of desgewenst op locatie. Uiteraard beschikken we niet over een kristallen bol en 100% zekerheid zal niemand u kunnen geven, doch wij weten uit ervaring dat veel ellende voorkomen kan worden door een auto vooraf grondig te (laten) inspecteren. Informeer gerust naar de mogelijkheden!

Mercedes S inspectie

FULL-SERVICE STALLING

In onze hal bieden wij een beperkt aantal plaatsen, waar auto’s permanent of voor bepaalde tijd verwarmd en bewaakt gestald kunnen worden. De auto wordt gestald zoals u wenst (al dan niet op bokken of onder een hoes etc.). Indien gewenst voeren wij tussentijds periodiek onderhoud uit, verzorgen de APK of zetten de auto startklaar voordat u wilt gaan toeren. Informeer naar de mogelijkheden.

DEELRESTAURATIE

Onze werkplaats is uitsluitend ingericht voor korte of middellange klussen. Auto’s zullen bij Classic Paradise dus geen vele maanden of langer op de brug staan, omdat we heel graag iederéén op weg willen helpen! Een deelrestauratie behoort beslist tot de mogelijkheden. We bespreken uiteraard vooraf met u welke zaken aangepakt zullen worden en welke we op een later tijdstip oppakken. Alles in goed overleg, waarbij we tussentijds foto’s en uitleg geven over de voortgang. Een overzicht van de gemaakte uren en kosten zal eveneens regelmatig per email of in een online album met u gedeeld worden. Zo blijft u betrokken bij de klus en voorkomen we samen onverwachte verrassingen

DIAGNOSE

Wij hebben ruim voldoende kennis in huis om een juiste diagnose te kunnen stellen bij diverse complexe elektrisch of mechanische storingen. Job heeft recentelijk de hoogst mogelijke opleiding genoten op dit gebied. Dit geldt beslist ook voor klassiekers en youngtimers en het behelst veel meer dan het lukraak vervangen van onderdelen. Zo’n proces vergt geduld analytisch denkvermogen en inzicht. Het uitsluiten van oorzaken is hierbij essentieel, waarbij het regelmatig voorkomt dat een probleem meerdere oorzaken tegelijk heeft.

Job stelt Tagora af

PEPTALK

Zelf zijn we al vele jaren besmet met het klassiekervirus, we hebben vele uren samen gesleuteld aan onze hobbywagens en weten maar al te goed dat het lang niet altijd allemaal rozengeur & maneschijn is. Soms willen we onze vierwielers liefst onder een doek wegstoppen en ze eventjes niet zien. Auto’s lijken op dat moment een eigen wil te hebben en dan moeten we ons als mens eerst herpakken, voordat we de kracht weer vinden om door te gaan. Dit lukt niet altijd meteen en al helemaal niet in je uppie. Soms is een bemoedigend praatje van een ‘lotgenoot’ al voldoende om de moed er weer in te krijgen. Schroom dus niet en stort uw hart uit, want wij zijn er graag in voor- én tegenspoed!

 TECHNISCHE CONTROLE

Niets is mooier dan een vakantie met uw klassieker. Of misschien plant u zelfs een deelname aan een rally of ander sportief evenement. Voorkom pech onderweg door vooraf uw auto aan een kritische technische controle te onderwerpen. Wij verzorgen dit graag en kunnen tevens aanvullende adviezen geven over eventuele verbeteringen om de auto sneller, veiliger of betrouwbaarder te maken. We raden in elk geval aan, om na de controle nog eerst geruime tijd (dagelijks) met de auto op bekend terrein de nodige kilometers te maken, voordat het avontuur écht wordt aangevangen. Samen maken we zo uw trip tot een succes!