Remrevisie Peugeot 604 Heuliez Limousine

Peugeots uit de ’04’ serie zijn begerenswaardige klassiekers qua luxe en design, maar helaas staan ze niet bepaald bekend om de betrouwbaarheid en gebruiksvriendelijkheid van het remsysteem. Zeker, wanneer alles tip-top in orde is, remt het geweldig, maar na (te) lange stilstand, te lang wachten met verversen van de remvloeistof (liefst elke 2 jaar!) of anderszins verblijven in een vochtige omgeving zonder veel beweging zullen de klauwen en zuigers onherroepelijk gaat roesten en vastzitten. Dan helpt alleen nog een grondige remrevisie en dat is vrij arbeidsintensief.

Deze indrukwekkende Peugeot 604 Heuliez Limousine heeft schijfremmen rondom van het Engelse merk Girling. Het is een zeer goed bewaard gebleven, roestvrij exemplaar, maar door langdurige stalling en weinig rijden is op alle remzuigers een dun laagje roest ontstaan, waardoor de remmen niet meer goed gangbaar waren. Bij de APK kwam dit eruit.
Aan ons de taak om de boel te reviseren. Lees de bijschriften bij de foto’s om het proces te volgen.

Over deze auto:
In Frankrijk kon je als president, industrieel of iemand van enige betekenis natuurlijk niet aankomen zetten in een standaard wagen van een autobouwer uit eigen land en een Mercedes of Rolls Royce was natuurlijk helemaal uit den boze!

Daar wist carrosseriebouwer Heuliez wel wat op: deze prachtige verlengde Peugeot 604 was uitstekend geschikt en kon zich ruim meten met de concurrenten over de landsgrens. De standaard carrosserie werd doorgeslepen, verlengd, voorzien van een extra ruitje en vervolgens netjes afgewerkt met een mooi vinyl dak. Ook het interieur werd grotendeels met de hand aangelegd op een zeer smaakvolle manier, vooral met veel leer!
Als extra werd de auto van binnen beter geïsoleerd ten opzichte van zijn kortere zusjes, dit zorgt voor een nog comfortabelere reis. Dit soort exclusieve, zeldzame wagens moeten gekoesterd worden!