Lancia 2000 HF Coupé – koppakkingen

De eigenaar van deze schitterende Lancia 200 HF Coupé uit 1972 had deze auto nog niet zo lang geleden aangeschaft, maar de motor liep niet lekker en hij verloor koelvloeistof. De auto was voor de aanschaf al eens geheel gerestaureerd, dus dat was gek.

Nadere inspectie leerde, dat men de cilinderkoppen blijkbaar had gemonteerd met vloeibare pakking, terwijl dit uit den boze is. Er horen uitsluitend pakkingen tussen! Wij stelden voor beide koppen te demonteren, de boel grondig te reinigen en na te zien en het geheel daarna weer correct in elkaar te zetten met een nieuwe pakkingset.
Onze verwachting was dat hij daarna beslist al heel wat beter zou lopen.

Uiteindelijk kwamen we inderdaad overal vloeibare kit tegen en ook bleek tijdens het vlakken van de cilinderkoppen dat deze al (of nog?) enigszins krom waren. Gelukkig kon dit op de vlakbank van collega Edward van Zanten nog worden gecorrigeerd, zodat ze na montage weer perfect aansloten op het motorblok.

Nadat alles weer was opgebouwd liep de auto alweer bijna zoals het hoorde en konden we volstaan met alleen nog even fine tunen van carburateur en ontsteking.

Klik op de foto’s voor de technische toelichting.