De Fiat 130: een graag geziene gast!

De Fiat 130 is de grootste, meest luxe Fiat ooit gebouwd. Voorzien van alle gemakken en een prachtige 3.2 liter V6 motor. Kosten noch moeite werden gespaard om een auto te maken die moest gaan concurreren met de Mercedes S-Klasse. Ondanks de enorme ambities werd het destijds helaas geen kaskraker.
Inmiddels mag de ‘Centotrento’ zich echter in een groeiende groep liefhebbers verheugen en worden er zelfs internationale Fiat 130 meetings georganiseerd! En terecht, want het zijn fantastische wagens en van hoge kwaliteit bovendien.

Bij Classic Paradise mochten we al heel wat Centotrento’s in de werkplaats verwelkomen, zelfs van (ver) over de landsgrenzen. Coupés zowel als Berlinas. Onderdelen zijn niet altijd even makkelijk vindbaar maar dankzij onze ervaring en uitgebreide netwerk, krijgen we het vrijwel altijd voor elkaar. Ook in technisch opzicht hebben deze auto’s nog maar weinig geheimen voor ons. We kunnen onszelf dus rustig ‘Fiat 130 Specialist’ noemen.

In dit portfolio een uitgebreid overzicht van de vele en uiteenlopende werkzaamheden die we aan deze auto’s hebben gedaan. De foto’s staan beslist niet in chronologische volgorde, het betreffen meerdere auto’s en tussen de technische taferelen staan ook een aantal leuke sfeerbeelden.

Wist u dat er zelfs een Nederlandse Fiat 130 ‘fansite’ bestaat? Ziehier: https://fiat130.nl/